Kapuk

Alapvetően három fajta van, kétszárnyú nyíló kapu, toló és úszó kapu.

 

Kétszárnyú nyíló kapu

Mivel szerkezetében ez a legegyszerűbb, ezért ez a legolcsóbb is. Egy síkba építhető a kerítéssel, így talán egyesek számára kinézetre a legtetszetősebb. Számoljunk viszont azzal, hogy nyitott állapotban helyigényes!

Tolókapu

Ebben az esetben a szerelés két ütemben készül. Az első lépésben egy sínt kell elhelyezni a leendõ kapu alá, valamint a kerítés belső oldalán a nyitás irányába a kapu hosszának megegyező távolságban. Ez utóbbi betonágyba kerül. A második lépésben – miután a beton megkötött –  elhelyezzük a tolókaput. Kényelmes, könnyen kezelhető, de azzal számolnunk kell, hogy a sin, amennyiben szennyeződés éri (például hó vagy levelek), nehezen használhatóvá válhat, és időnként takarítanunk kell.

Úszókapu

A legpraktikusabb, egyben a legköltségesebb is, viszont itt már nincs sín, amit tisztán kell tartani. Kiválasztásakor figyelembe kell vennünk, hogy a kerítés belső oldalán nyitásirányában szükség van a megfelelő helyre. Amíg a tolókapunál egy kapuhossznyi már elég, ebben az esetben ennek a másfélszeresére lesz szükség.
Mindhárom esetben megoldható az elektromos nyitószerkezet felszerelése, de ezt mindenképpen a kapu legyártása elött kell eldönteni. Ezek felszerelését nem  tudjuk sajnos vállalni, azonban mindig együttműködünk a megfelelő szakemberekkel.

54
10 208 views